Skaffa en egen gratis hemsida   

Ladda om sidan/Synkronisera inloggning
Besök en slumpmässig hemsida på Zoomin

Styrketräning och igångsättning

 
MARION har arbetat tre dagar med styrketräning. Det har i huvudsak skett i skritt men jag har börjat trava lite sakta. Idag den fjärde dagen longerade jag henne. Jag har arbetat lite extra med hennes vänstra bakben med öppna och sluta. I öppna är det viktigt att de arbetar ut mot yttertygeln. Blir yttersidan för lång fungerar inte rörelsen som samlande. Man märker tydligt att det är jobbigare än med en lång yttersida. Red öppna i halva steg i trav och arbetade samtidigt med att ha henne mjuk över nacken.

En av dagarna började jag med att i skritt flytta henne i skänkelvikning några snabba steg åt båda hållen. Det fungerade lättast till vänster. Red därefter skolor och skänkelvikningar. Gick sedan tillbaka till övningen att snabbt flytta henne till höger och vänster. Det var stor skillnad. Hon svarade snabbare och flyttade sig lika lätt åt båda hållen. Där ser man vad lite gymnastik gör, både mentalt och fysiskt.

Idag fick ATTRIANA sitt första arbetspass efter sex veckors vila. Ledde henne i skritt 10 min på gården. Longerade henne sedan i trav på ridbanan. Det är fortfarande ca fyra dm snö kvar på banan, så det fick räcka med 3 minuter i varje varv. Jag hade gjorden på för att hon skulle tänka arbete men behövde inte använda några inspänningstyglar. Hon travade i djup form med bakbenen väl inunder sig. Hon såg väldigt fin ut och var lugn.

Nu är vi inne i hennes igångsättningsperiod och i morgon ska jag sitta på henne i fem minuter. Ryggen ska sakta men säkert tränas för belastning igen. Jag arbetar väldigt försiktigt när jag sätter igång en häst. Det har alltid lönat sig att hellre ta det för försiktigt än att skynda på.

 

Lördagen den 20 mars 2010 kl. 20:50

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [3] Kommentera detta inlägg

 

 
nil

Attriana

 

Kategorier

Allmänt

Arkiv

 2018

 2017

 2016

 2015

 2014

 2013

 2012

 2011

 2010

 2009

Bloggar

Zoomin: Nyheter & feedback

Länkar

Nyligen.se

Flöden

RSS-flödeRSS 2.0

 

.