Skaffa en egen gratis hemsida   

Ladda om sidan/Synkronisera inloggning
Besök en slumpmässig hemsida på Zoomin

3/2 2010

 Det är en stor dag idag! Vi har fått tillökning i familjen. En underbart söt liten vovve har flyttat hem till oss. Hon är av rasen Berger des Pyrenée. Hon är drygt ett år och har fjordingfärger. När jag bodde i Schweiz tog jag hand om en sådan hund som jag tyckte mycket om. Så efter ca 40 år har jag nu fått en egen Berger som heter Digris Diskreta.

I går var Marion och Isabella ute på en skogstur. Isabella var riktigt het och hade taktat i skritten. Onsdagar är alltid en alternativ dag, dvs. ingen dressyr. Tömkörde Attriana och Marion. Idag var temat styrketräning. Arbetade på min ridbana på gården. Började med Attriana och skrittade runt på rundeln. Jag tänkte att vi kanske skulle gå ner till fåren. Hon tog min tanke i luften och gick direkt iväg dit. Visst är det häftigt när man vet att de kan följa ens tankar! Attriana kändes så lugn att jag beslöt att arbeta med piaffen. Började med tre steg halt, tre steg halt osv. En övning hon känner sig trygg med. Körde därefter skänkelvikningar och skolor med rejäl böjning. Därefter arbetade jag med halva steg i trav både i öppna och sluta. Hon satt ordentligt och jobbade på en 70 m sträcka. Arbetade i ena riktningen och skrittade tillbaka. Fick henne sen att piaffera några steg från skritt. Underbart! Det har hon inte kunnat förut. Hon har lättare för att påbörja piaffen från trav. Det går bara att ta några steg sen blir det levader. Men idag fick vi nog till tio steg i två omgångar. Hon blir lätt upprörd. Nu kan jag bryta hysterin. Jag gör halt och hon står still. När hon var yngre kunde det hålla i flera dagar. Blir hon bara trygg i piaffen blir den fantastisk. Hon verkligen sitter och har hur mycket energi som helst. Piaffen utstrålar kraft.

Med Marion hade jag tänkt arbeta med piaff - passage övergångar. När vi gick runt på rundeln upptäckte jag att hon rörde sig väldigt stelt i bak. Hjälp tänkte jag. Här får jag igen som går omkring och skryter med att mina hästar aldrig är halta. Men jag kom strax på orsaken. Jag hade tagit på ett pessoabett och det var alldeles för skarpt. När jag bytte ut det rörde hon sig som vanligt. Det var en ny upptäckt. Ett för skarpt bett sätter sig i hela i hästens rörelser. Vi fick till en fantastiskt fin piaff och passage. Övergångarna fungerade också jättebra. Marion själv verkade också överlycklig att hon klarade det så bra. Hon gick i passage ca 50 m och satt verkligen i rörelsen. När vi nu kan lägga till passagen i träningen kommer hon att kunna bli riktigt stark. En riktigt lyckad dag idag!

 

Onsdagen den 3 februari 2010 kl. 21:41

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [1] Kommentera detta inlägg

 

 
nil

Attriana

 

Kategorier

Allmänt

Arkiv

 2018

 2017

 2016

 2015

 2014

 2013

 2012

 2011

 2010

 2009

Bloggar

Zoomin: Nyheter & feedback

Länkar

Nyligen.se

Flöden

RSS-flödeRSS 2.0

 

.