Skaffa en egen gratis hemsida   

Ladda om sidan/Synkronisera inloggning
Besök en slumpmässig hemsida på Zoomin

28/1 2010

 
Det snöar fortfarande idag men blåser mindre. Vi har säkert fått runt tre dm nysnö. Började som vanligt med Attriana. Igår var det mycket galopp och det kommer det att bli på fredag igen så vi jobbade med skritten och traven. Förra veckan var det mycket snabba övergångar. Idag ville jag arbeta mer med styrkan. Efter skrittgymnastiken började jag med att hitta rätt tempo och balans i traven. Det blev en del halvhalter och hon kom upp i en fin form. Red öppna i 200 m och sluta i ca 150 m. Både i skritt och trav och åt bägge hållen. Hon har haft svårare för vänster öppna men idag var hon relativt liksidig och det även i slutan. Hon var lite förvånad att jag red så lång sträcka, det var första gången. Det blåste lite snö från träden så hon var lite taggad. Det blev inte bättre av att en granne satt igång snöslungan och en traktor puttrade runt på vår gård. Men hon koncentrerade sig och skötte sig så bra min fina “Sackhäst” med flera virvlar i pannan. När hon kom ut i hagen blev det bus!

Isabella rider jag kortare stunder och varierar arbetet. Idag gjorde vi precis allt; skolor, skänkelvikningar, halva steg, piaff, passage, piruettgalopp och byten. Gjorde en del galoppfattningar från piaff och fick en fantastisk galopp. Övergick sedan att göra övergångar från piaff till passage. Det är en svår rörelse, men hon klarar det. Därefter gjorde jag byten lite hit och dit! De blir inte så bra men det är bra träning för mig. Försöker att inte använda skänklarna utan bara ändra rörelseriktning. Det är jättesvårt! Tur att jag har mina älskade fjordingar som jag kan leka med. Det gör ingenting om det inte blir så bra. Jag kommer inte att tävla dem något mer i medelsvår, tror jag. Jag är så imponerad av Isabella, en häst som är lika duktig i dressyr som att dra ved i skogen. Det kan inte finnas så många hästar av den kalibern.

 

Torsdagen den 28 januari 2010 kl. 23:11

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

28/1 2010

 Snöstorm idag! Det är ett av mina mål att galoppera Attriana i snöstorm. Idag anlitade jag min modiga medryttare.  Attriana hade vilat i två dagar och var lite laddad. Marion fick också en liten medryttare på ryggen. Jag byggde lite hinder åt dem på slingan. Lättare bana denna gång och inga problem för någon av dem. Attriana kan bli lite nonchalant när det är för låga hinder. Marion hoppar över en pinne på marken. Eftersom jag är dressyrryttare ut i fingertopparna vågar jag inte sätt upp så höga hinder. De kan ju göra sig illa mina små älsklingar.

Har fått en förfrågan varför jag byter bett så ofta. Det ska man göra för att inte få tryck på samma ställe i munnen. Det är även bra att ha två sadlar av samma orsak fast för ryggen.

Nu har jag fått min operationstid. Det blir den 10 februari. Efter det blir det vila från hästarna på obestämd tid.

 

Torsdagen den 28 januari 2010 kl. 00:00

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

 
nil

Attriana

 

Kategorier

Allmänt

Arkiv

 2018

 2017

 2016

 2015

 2014

 2013

 2012

 2011

 2010

 2009

Bloggar

Zoomin: Nyheter & feedback

Länkar

Nyligen.se

Flöden

RSS-flödeRSS 2.0

 

.