Skaffa en egen gratis hemsida   

Ladda om sidan/Synkronisera inloggning
Besök en slumpmässig hemsida på Zoomin

21/1 2010

 Under måndagen vilade hästarna som vanligt och i tisdags var Isabella och Marion ute och busade och galopperade med Malin och Anna. När jag skulle nattfodra Isabella tittade hon inte ens på sitt hö. Havren var däremot god. Vet inte om det var fel hö i påsen hon fått? Det är svårt att se skillnad. Jag tog ut hennes hö och la in nytt från hennes foderparti, då åt hon direkt! Hon har nämligen eget hö. Jag förstår inte varför hon bara vill äta av sitt höparti. En liten diva är hon!

I onsdags var det dags för hoppning med Attriana och Marion. Vi byggde hinder på slingan som bildar en åtta varav en cirkel är liten. Det blev mer teknik än höjd, då vi placerade hindren på böjda spår. Båda hästarna tände till ordentligt och tyckte det var roligt.

Idag red jag Attriana och Isabella i dressyr. Bägge på slingan eftersom det är ganska mycket snö på banan. Ock, det är roligt att rida på längre raka spår. Man kan rida rörelserna under en längre sträcka. Red bägge hästarna efter ungefär samma mönster. Temat var lösgörande. Red skolorna under lättridning och använde ett rätt friskt tempo men samtidigt lite högre form. Varierade även med låg form. Det var nyttigt att rida sluta på detta sätt eftersom det är lätt att bromsa i slutan. Det är bra att kunna ändra form och tempo i alla rörelser.

I min blogg vill jag berätta om filosofin i dressyren, att man varierar träningen och har roligt men ändå tänker dressyr. Jag kommer hädanefter inte nämna så mycket detaljer. Jag varierar alltid bett, jag stretchar ofta och jag går igenom stresspunkterna på hästarna. De får alltid mat fyra gånger per dag och är ute i hagen på dagarna. Jag rider aldrig med lindade ben och ofta utan nosgrimma eller har den löst spänd. Hästarna arbetar i ett tvåveckorsschema. Jag värmer alltid upp i skritt minst 15 min och lägger in många skrittpausar.

Jag vill också poängtera att det är ett samarbete med hästen. T.ex. idag var det Attriana som ville ut på slingan och jobba. När vi kom fram till stallet efter avslutad ritt bad hon om att få ställa sig i skaklarna vilket jag inte hade en tanke på själv. Hon ville ställa sig där och få beröm och lite godis, vilket hon givetvis fick. Hennes begäran läser jag av genom att hon tittar dit hon vill gå. Mina hästar älskar att arbeta och de utnyttjar aldrig en situation till sin fördel.

 

Torsdagen den 21 januari 2010 kl. 21:11

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

 
nil

Attriana

 

Kategorier

Allmänt

Arkiv

 2018

 2017

 2016

 2015

 2014

 2013

 2012

 2011

 2010

 2009

Bloggar

Zoomin: Nyheter & feedback

Länkar

Nyligen.se

Flöden

RSS-flödeRSS 2.0

 

.