Skaffa en egen gratis hemsida   

Ladda om sidan/Synkronisera inloggning
Besök en slumpmässig hemsida på Zoomin

16/1 2010

 
Idag får jag göra det roligaste jag vet; att rida dressyr. Både Marion och Attriana gick på två-delat metallbett. Kände igenom deras stresspunkter och Attriana kändes bäst som vanligt. När jag stretchade dem efteråt kändes bägge fina.

Började med Attriana och red idag noggrant igenom alla rörelser i skritt. Höll till på ridbanan och stora mittvolten. Flyttade fram- och bakdel utåt och inåt, böjde henne på en liten åttvolt och böjde även halsen ordentligt åt båda hållen. Hon kändes fin! Arbetade på samma sett i trav, även med små tempoväxlingar. Testade galoppen och nu var jag beredd att hon inte ville bryta av. Fick ta tag i henne några gånger för att få henne att lyda. Höll henne i en högre form än hon själv ville. Hon klarade nu att galoppera på en tiometersvolt i båda varven. För att träna övergångarna valde jag att rida galoppfattningar från bakdelsvändningar på volten. Bytte galopp varje varv. Det löste problemet att få henne att sakta av till skritt från galopp. Hon la in några piaffsteg själv i vändningen inför fattningen men det tillåter jag inte än. Hon blir nog peppad ändå. Höger galopp fungerade fortfarande fint, i vänster galopp blev det små bocksprång. Hon blir väldigt taggad av samlingar fortfarande så jag körde övningen tills hon lugnade ner sig. Därefter avslutade vi med nosen i backen på den stora åttvolten. I morgon ska jag gå vidare med en ny galoppövning som ska bli spännande att pröva.

Tanken med Marions arbete idag var att hitta gummibandskänslan i tempoväxlingarna och övergångarna. Jag koncentrerade mig på att vara noggrann med att använda mitt bäcken på rätt sett. Hon lyssnade otroligt bra och jag behövde inte använda handen alls. Red därefter snabba växlingar mellan öppna och sluta. Det för att få henne snabb i tanken. Gjorde samma sak i trav och galopp. I galopp red jag även byten i vartannat steg. De blir inte rena men jag hjälpte henne med att ha henne hög i fram, då går det lättare. Därefter kom jag till piaff - passage övergångarna. Nu var hon verkligen koncentrerad och tänkte så det knakade. Hon lyckades riktigt bra. För att inte förstöra den fina känslan avslutade jag i skritt. Red henne på travslingan på vallen där det var nyplogat och fint. Hon slapp till och med skakelövningarna idag.

 

Lördagen den 16 januari 2010 kl. 19:48

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

15/1 2010

 IIdag var det underbart väder, minus fem grader. Tog Attriana med medryttare och Isabella på en galoppslinga som en granne plogat upp. Mycket snällt! Attriana blev som vanligt “sju meter hög “och gick med höga knälyft och svävande gång förbi närmsta grannens hästar. Tyvärr får hon igång deras hästar i hagarna också. Hon tycker inte om lösa hästar men hästar med ryttare på är inga problem. Hon blev attackerad av en häst i hagen bland de första dagarna hon var hos mig. Sedan dess har jag haft detta problem. När vi kom fram till slingan, som är ca en km, fick hon galoppera ett par varv medan jag skrittade Isabella som var lite loj idag. Attriana visade sin fina sakta galopp men sin medryttare tyckte att den var för tråkig så han ökade tempot och hon fick gå riktigt snabbt. Mycket bra tänkt och det blev en bra lung- och hjärtträning. På vägen hem passerade vi grannens hästar igen och nu var varken hästar eller får farliga. Hon hade nu fått ge utlopp för sitt flyktbeteende under galopparbetet så hon var nöjd. Vi ritade ett kors i taket när vi kom hem. Det var första gången hon gått förbi utan att bli tänd. Attriana gick på tvådelat gummibett och Isabella på ett rakt gummibett.

 

Lördagen den 16 januari 2010 kl. 09:59

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

 
nil

Attriana

 

Kategorier

Allmänt

Arkiv

 2018

 2017

 2016

 2015

 2014

 2013

 2012

 2011

 2010

 2009

Bloggar

Zoomin: Nyheter & feedback

Länkar

Nyligen.se

Flöden

RSS-flödeRSS 2.0

 

.