Skaffa en egen gratis hemsida   

Ladda om sidan/Synkronisera inloggning
Besök en slumpmässig hemsida på Zoomin

14/1 2010

Äntligen mildare med minus 10 grader. Trots det var Attriana “på tårna” idag. Det tog sig uttryck i att vara rädd för soptunnan som stod för tömning ute vid vägen. Hennes flyktinstinkter kan också komma av att vi trampade lite i piaff igår. Jag går inte vidare med den träningen idag. Däremot så hämtade jag upp soptunnan tillsammans med henne. Det låter mycket om den när man drar den men hon klarar det bäst av hästarna.

Det märkliga idag var att hon inte hade tid att värma upp i rörelser i skritt som vi alltid brukar göra. Det har inte hänt sedan hon var i tre-års åldern att hon ville hoppa över det. Ok! Vi gick några rundor på ridbanan i skänkelvikning på volt, lite tempoväxlingar och även bogen in i skänkelvikning. Men, hon gick hela tiden och väntade på galoppen. När hon fick tillåtelse blev det en sakta lugn galopp. Idag fungerade högergaloppen bäst. Det var det jag såg på slutorna till höger igår. Men nu kom vi till ett problem. Hon ville inte sluta galoppera i höger varv! Hon var förmodligen så nöjd med sig själv och ville inte sluta! Lyckades jag bryta av fattade hon galopp direkt igen. Tog in henne på en 12m volt men det hjälpte inte. Har aldrig varit med om något liknande. Det kändes som hon skenade men i sakta galopp i låg form. Att jag upplevde det så beror nog på mitt dressyrintresse och att man har kontroll i varenda steg. Det ska bli spännande att utveckla galoppen nu. Men godisberöm behövs inte längre i denna övning. Hon arbetar nu med självkänsla och utan spänning.

 

Att få hästarna att arbeta med Marion fick ett arbete på gården i skritt. Hon kändes ovanligt fin. Hon var lika böjlig åt bägge håll. Ryggen kom upp fint i samlingen. Avslutade henne på ridbanan i trav med skolorna på fyrkantspåret och skänkelvikningar på diagonalerna. I galopp arbetade jag med att öka och minska volten och tempoväxlingar.

Båda hästarna gick på tvådelat metallbett och inte mer än 15 min i den tunga snön på ridbanan.


 

 

Fredagen den 15 januari 2010 kl. 16:02

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

 
nil

Attriana

 

Kategorier

Allmänt

Arkiv

 2018

 2017

 2016

 2015

 2014

 2013

 2012

 2011

 2010

 2009

Bloggar

Zoomin: Nyheter & feedback

Länkar

Nyligen.se

Flöden

RSS-flödeRSS 2.0

 

.