Skaffa en egen gratis hemsida   

Ladda om sidan/Synkronisera inloggning
Besök en slumpmässig hemsida på Zoomin

9/1 2010

 Idag var det minus 25 grader på morgonen och 20 grader under dagen!! Marion gick på rakt gummibett med kedja och Attriana med grimma.

Marion arbetade jag på gården som är plogad och har en rolig “ridbana”. Den består av en svagt sluttande väg på ca 70 m och en rundel med en diameter på ca 30 m. Jag kollade först igenom henne med lite lösgörande arbete. Hon kändes bra så jag övergick till samling ganska snart. Man vill inte rida för länge när det är så kallt. Huvudarbetet idag var övergångarna från piaff till passage, som hon har svårt för. Förberedde i trav med skolor i halva steg och provade något nytt; skänkelvikning i halva steg. Gjorde många små tempoväxlingar och trampade henne. Problemet med övergångarna till passage är att hon är för låg fram i piaffen och det blir gärna skrittpiaff. Hon förstår hur det ska vara men får inte till det i sin kropp. Det är en häst som saknar den naturliga energin. Hon försökte göra sitt bästa och till slut resulterade det i en ganska skaplig passage. Vi arbetade med det svåra arbetet på raksträckan och varje gång vi kom upp på gården till cirkeln tog jag ett lösgörande varv. Avslutade med att rida in i skaklarna idag, det var inga problem alls. Ska jag spänna för när jag sitter på kanske? Hon kändes väldigt fin idag!

Jag hade problem med astma och andning idag på grund av kylan. Det gick bra att rida sakta och samlat med Marion då man inte får i sig så mycket kalluft. Attriana däremot skulle bli för taggad av ett sådant arbete en sådan här dag. Jag beslöt att arbeta henne lös på banan. Det är mycket behändigt. Jag står mitt på banan med ett körspö i handen och med röstkommando dirigerar jag henne. Började med tempoväxlingar i trav; kort trav på kortsidan och ökningar på långsidorna. Hon kom igång mer och mer och såg rikligt rörlig ut. Därefter fick hon göra samma sak i galopp. Hon var duktig och det blev mycket belöning med godis. Jag kallar in henne och hon stannar alltid ca tre meter ifrån mig och undrar om det var “godisbra“? Jag har alltid belöning bestående av godis till min hästar och visst de tigger. De tigger på så sätt att de försöker göra sitt arbete bättre. Det får bara godis för arbete som är svårt för dem, förutom Isabella som jag skämmer bort.

När jag var klar bad jag henne avsluta i trav på volten i låg form. Hon var inte överens med mig. Jag hade ju glömt bort den samlade galoppen på volten. Hon gav sig iväg i en fin samlad galopp några varv. Hon såg så stolt ut när hon fick godis och visade mig sedan den andra galoppen. Nu avslutade hon självmant i den låga formen på volten i trav. Vi har en härlig kontakt. Att krypa ut genom filtarna i dörröppningen idag var helt naturligt.

Det blev en annorlunda dressyrträning idag!

 

 

Lördagen den 9 januari 2010 kl. 19:41

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

 
nil

Attriana

 

Kategorier

Allmänt

Arkiv

 2018

 2017

 2016

 2015

 2014

 2013

 2012

 2011

 2010

 2009

Bloggar

Zoomin: Nyheter & feedback

Länkar

Nyligen.se

Flöden

RSS-flödeRSS 2.0

 

.