Skaffa en egen gratis hemsida   

Ladda om sidan/Synkronisera inloggning
Besök en slumpmässig hemsida på Zoomin

7/1 2010

 Härligt bara minus 12 grader! Attriana tömkörde jag och Marion red jag, bägge på rakt gummibett. Hästarna var lugna och lösgjorda så jag valde att arbeta med samlande arbete och kortare pass eftersom snön idag var hårdare och jobbig att gå i.

Attriana var mindre laddad idag trots vila i går och att hon hade varit inne i stallet mer än vanligt. Efter 15 min promenad runt den upplogade banan gick jag in på ridbanan för att arbeta med dressyr. Körde henne lite överallt på banan för att trampa ner snön. Hon var fin i böjning åt båda hållen. Ryggade även sex steg. I trav arbetade hon själv i låg form trots att jag använde de översta ringarna på tömkörningsgjorden. När jag började med övergångar till skritt ville hon återigen visa sin piaff. Idag köpte jag hennes idé eftersom hon var så lösgjord. Arbetade på volten med tre repriser åt bägge håll. Kommandot jag använder är enbart rösten. Några gånger satt hon så djupt att hon hade svårt att trampa men jag belönade det eftersom målet är att orka trampa när hon sitter så djupt. Belöningen består av mustangpellets som jag alltid har i fickan. Efter piaffstegen tog hon några steg i skritt för att sedan trava iväg i lång och låg form. Precis som jag vill att det ska vara. Allt gick så bra så jag kunde gå vidare till piaff - galopp. Hon arbetade med koncentration och den samlade galoppen blev OK. Avslutade bägge galopperna i lång och låg form. Det är så häftigt att arbeta med henne eftersom hon vill göra allt rätt. Sen är det inte helt fel att hon rör sig fantastiskt och är vacker att titta på. Social träning idag var att ställa upp i skaklarna och krypa in och ut genom stalldörren genom filtar som hänger där för att hålla värmen i stallet.

Marion red jag på banan. Hon var mjuk och fin i sidorna men skjuter ut vänster bog som vanligt. Korrigerade det genom att själv följa med i rörelseriktningen med mina axlar till höger. Det hjälpte men jag fick verkligen koncentrera mig. Det är lätt att missa att flytta fram vänster axel när man är högerhänt. Red lösgörande överallt på banan för att trampa till snön. Därefter övergick jag till de samlande rörelserna. Red först några enkla byten. Red sedan halva steg i trav öppna, fortsatte med övergångar i samma rörelse. Därefter övergångar i galopp med endast tre galoppsprång. Sedan piaff - skritt, piaff bakåt några steg och gjorde tre levader. Avslutade med piaff - passage som hon har svårt för. Hon blev stressad och började med att rusa igen när jag avslutade i den låga formen. Fick henne att lyssna på förhållningen och därefter gick det bra men fick återigen korrigera den vänstra bogen.

Inkörningsträningen bestod av att ställa upp i skaklarna framför släden. Efter ett tag fungerade det. Hon fick även gå med en lös skakel på en sida i taget, lite läskigt fortfarande. Hon är en ängslig häst och jag går ofta igenom hennes stresspunkter innan ett ridpass. Bytte veterinär inför tandraspningen i höstas. Hon upptäckte att Marion hade taggar på tänderna längst in som hade gjort sår på insidan av kinden. Det är förmodligen orsaken till att hon känts stressig ibland och är spänd i kroppen. Kan nog ta väldigt lång tid att reparera tyvärr.

 

Torsdagen den 7 januari 2010 kl. 19:13

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

 
nil

Attriana

 

Kategorier

Allmänt

Arkiv

 2018

 2017

 2016

 2015

 2014

 2013

 2012

 2011

 2010

 2009

Bloggar

Zoomin: Nyheter & feedback

Länkar

Nyligen.se

Flöden

RSS-flödeRSS 2.0

 

.