Skaffa en egen gratis hemsida   

Ladda om sidan/Synkronisera inloggning
Besök en slumpmässig hemsida på Zoomin

3/1 2010

Söndag minus 14 grader och snålblåst

Började arbeta med Attriana. Idag tjurade hon när jag ryktade henne under magen och grinade illa mot mig. Ett sådant beteende får man absolut inte acceptera. Hon skulle aldrig våga göra så mot fjordingarna. Alltså måste jag säga till på skarpen vilket resulterade i att hon blev from som ett lamm. Retade henne genom att demonstrera min status och borstade henne extra mycket under magen. Speciellt ston och hingstar måste veta sin plats. En häst ska avguda och respektera dig i alla situationer och du ska kunna röra din häst i alla lägen och överallt på kroppen.

Idag blev det löshoppning för att göra av med lite energi och träna upp flåset. Hon hoppade ett enkelhinder på 80 cm tio gånger. Det blev alltså åtta meter, eller hur? Hon tyckte det var roligt, busade en del men jag hade kontakt med henne hela tiden. När jag löshoppar bygger jag hinder på banan och släpper hästen samt har kontroll med en longerpisk vilket varv jag vill att de ska hoppa i. Hon blev inte stressad och med andra ord inte svettig men lite flåsig.

Isabella fick dra släden. Hon var alldeles till sig innan vi kom iväg. Höll på att käka upp en repgrimma i stallet och piafferade nästan när vi spände för. Var lite fundersam hur det skulle gå? Men hon skötte sig exemplariskt. Körde 3 km på slingan i varierat tempo. Tyvärr går det inte så bra att köra på vägen. En vägbana sluttar åt bägge sidor och släden glider hela tiden mot dikena. Det är lätt att välta med en släde. Med min första häst Trulls välte jag massor av gånger. Det var bara att räta upp släden medan han tålmodigt väntade. Jag vet inte hur Isabella skulle reagera.

Marion fick komma ut i skogen med sin älskade Anna. De var fulla av snö när de kom hem. Hon hade uppfört sig bra. Tyvärr hade de kört med skoter där vi brukar rida så där blev det bara skritt.
 

 

Söndagen den 3 januari 2010 kl. 19:10

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

 
nil

Attriana

 

Kategorier

Allmänt

Arkiv

 2018

 2017

 2016

 2015

 2014

 2013

 2012

 2011

 2010

 2009

Bloggar

Zoomin: Nyheter & feedback

Länkar

Nyligen.se

Flöden

RSS-flödeRSS 2.0

 

.