Skaffa en egen gratis hemsida   

Ladda om sidan/Synkronisera inloggning
Besök en slumpmässig hemsida på Zoomin

1+2/1 2010

Fredag.
Idag red jag Attriana och Isabella, bägge på tre-delat metallbett.

Attriana var fortfarande väldigt taggad eftersom det blåser. Det snöar och är minus 10 grader så det är inte så konstigt. Hon blir dock alltid lugnare när vi kommer ner på ridbanan som tur är. Idag fick hon en noggrannare genomgång av gymnastikövningarna i skritt. Allt flöt på så bra att jag gick vidare med böjning (öppna och sluta samtidigt). Hon har bara gjort det några gånger och haft svårt att böja sig till höger. Nu hade slanten trillat ner och det fungerade bra i bägge varven. Det är alltid svårt att veta om svårigheten sitter i huvudet eller i kroppen. Travade igenom alla rörelser även i sluta. Hon höll sig i skinnet trots att öronen var spetsade framåt hela tiden. Gick så över till galopp och gjorde fattningar ur stora bakdelsvändningar i skritt och fick då den samlade bärande galoppen hon visade mig igår. I höger galopp blir hon lite för laddad än så länge. Det är en övning vi hållit på med hela hösten och hon har tyckt att den varit svår. I fattningen till höger har hon alltid stannat, stått still och funderat ett tag innan hon fattat galopp. Jag började känna att det tagit för lång tid och började ge henne lite godis efter fattningarna. På så sätt fick jag bort problemet som var orsakat av stress.

Med Isabella är det inga problem alls. Hon sitter inte fast någonstans, kan alla rörelser och är ett energiknippe. Det är rena nöjesridningen. Höll till på vår upplogade rundbana på vallen. Efter gymnastikövningarna i skritt arbetade jag i galopp; med sluta, förvänd galopp och små tempoväxlingar. Gjorde 30 piaffsteg sammanlagt, sen blev hon för laddad så jag avslutade i låg form.

 

 

Lördag.
Idag red jag Attriana och Marion, bägge på rakt plastbett.

Attriana ändå mer laddad. Idag klarade hon inte ens av fågelkvitter utan att fara i luften. I morgon måste hon ut på en skogspromenad. Passade mig för samlande rörelser, arbetade lösgörande med serpentiner, skänkelvikningar och öppna i lättridning. Ökningar i trav på långsidorna och samlad trav på kortsidorna klarade hon av. Övergångarna skritt - trav på volten blev till piaff - trav, så de fick vi överge. Ville dock utmana ödet lite och gick över till gårdagens övning, bakdelsvändning - galopp men i dag hoppade vi över galoppen och tog det i trav. Ville kolla att hon lyssnade på mig och att hon kunde tänka om från galoppfattningar till travigångsättningar i denna övning. Därefter avslutning och vi var nöjda bägge två.


Sist hade jag problem med att Marion var springig i trav och inte lyssnade på halvhalterna. Så i början på ridpasset arbetade jag mycket med det och det gav resultat. Sa även åt henne att hon skulle lyssna mer på mina förhållningar. Det är nu en halvmeter snö på banan och naturligtvis ändå jobbigare att ha med sig bakdelen hela tiden men hon var duktig idag. Red bara lösgörande i låg form med henne ca 20 min.
 

 

Lördagen den 2 januari 2010 kl. 19:44

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

 
nil

Attriana

 

Kategorier

Allmänt

Arkiv

 2018

 2017

 2016

 2015

 2014

 2013

 2012

 2011

 2010

 2009

Bloggar

Zoomin: Nyheter & feedback

Länkar

Nyligen.se

Flöden

RSS-flödeRSS 2.0

 

.