Skaffa en egen gratis hemsida   

Ladda om sidan/Synkronisera inloggning
Besök en slumpmässig hemsida på Zoomin

Att träna upp hästen till en atlet

 

Torsdag den 10 maj 2018 strålande sol och varmt

Så slog då influensan till. Jag är vaccinerad men det skedde en mutation av viruset. Har varit riktigt dålig då min astma ställer till det. Det har nu gått en och en halv vecka, hoppas, hoppas jag orkar jobba hästarna i kväll. De har ätit för mycket gräs så jag behöver bara släppa dem på banan så de får motionera.

Nu när jag har haft tid så har jag tittat igenom några exemplar av tidningen ridsport. Där finns dressyrtips av olika prominenta tränare. De ger en summering på slutet vad träningen har gett.

Det är lydnad, rakriktning osv. Men aldrig styrka.

Ena gången var det sluter på volt. I tidningen som jag läste idag var det övergångar på raka linjer. Båda dessa övningar innebär STYRKEARBETE för hästen. MEN? Hallå! Det nämns inte.

Det är ju det som är det viktigaste. Styrkearbete kan innebära att hästen balansera på sina fyra ben lika mycket.

I skolorna tränar man styrka på ett speciellt ben, det yttre bakbenet i sluta. I öppna blir bogarna lösgörande och det inre bakbenet stöttepelaren.

Vad jag märker är, så mycket jag har lärt mig om ridning av de utländska klassiska gubbarna som varit här i Sverige. Alla har de något som man kan plocka in i det egna konceptet. De riktigt duktiga har så mycket kunskap om hästen.

Vi i Sverige verkar vara kvar lite för mycket i militär ridningen och utbildning av ryttare på ridskole nivå. Att träna upp hästen till en atlet är något helt annat. Det är det jag kallar klassisk dressyr.

Mina träningar med mina hästar är uppdelade i olika pass. Alltid ett lösgörande pass inför ett styrketräningspass och alltid ett lättare pass efteråt som en skogspromenad. Hela veckan är uppdelad för de olika passen. Styrkearbetet är det viktigaste med förbehåll att hästen är lösgjord och rakriktad.

Med styrkan blir hästen hållbar, framåt, glad och pigg.   


 

 

Torsdagen den 10 maj 2018 kl. 10:16

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

Kommentarer

 

 

 
nil

Attriana

 

Kategorier

Allmänt

Arkiv

 2018

 2017

 2016

 2015

 2014

 2013

 2012

 2011

 2010

 2009

Bloggar

Zoomin: Nyheter & feedback

Länkar

Nyligen.se

Flöden

RSS-flödeRSS 2.0

 

.