Skaffa en egen gratis hemsida   

Ladda om sidan/Synkronisera inloggning
Besök en slumpmässig hemsida på Zoomin

Konsten att rida ett brunstigt sto.

 

Lördag den 28 april sol/regn 12 grader

Att rida ett brunstigt sto. Just nu är det aktuellt. Hur var det nu? Något med hormoner och ryggar som blir ömtåliga. Minns hur Isabella tyckte det var jobbigt att piaffera när hon var brunstig. Attriana tycker det är jobbigt att galoppera. Det blir tvärnit när jag ber om det. Det är också tecken på att ryggen är som mest aktiv i galopparbetet.

Eftersom jag aldrig rider med pisk blir man lite maktlös i det ögonblicket. Jag vet att jag kan få henne i galopp med små rapp på halsen. Men säger hon ifrån så har hon anledning, kanske?

Det får bli trav några dagar. Däremot testade jag henne i galopp igår utan ryttare på ryggen. På töm fungerar det även med samlad galopp. Intressant!

Vi har för första gången ridit ut med båda hästarna samtidigt. AnnaBelle behöver draghjälp ibland när det är krokodiler på marken. Men, vad jag upptäckte är att det går lika bra om Greta, vovven, springer före. Så nu får hon vara ledare när vi rider i skogen. Älskar det här samarbetet mellan djuren där vi också får vara med ibland.


 

Lördagen den 28 april 2018 kl. 11:40

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

Kommentarer

 

 

 
nil

Attriana

 

Kategorier

Allmänt

Arkiv

 2018

 2017

 2016

 2015

 2014

 2013

 2012

 2011

 2010

 2009

Bloggar

Zoomin: Nyheter & feedback

Länkar

Nyligen.se

Flöden

RSS-flödeRSS 2.0

 

.