Skaffa en egen gratis hemsida   

Ladda om sidan/Synkronisera inloggning
Besök en slumpmässig hemsida på Zoomin

Tempoväxlingar med höfterna

 

Söndag den 15 april sol och 12  plusgrader

Äntligen vår i luften. Snart är det bara snövallarna kvar av vinterns snö.

Ridbanan tinade upp efter spåret först. Då gäller det att ha lite fantasi.

Attriana fick jobba styrka med tre steg halt, osv,,, Därefter jobbade vi med övergångar från halva steg till mellanskritt.

Annabelle fick jobba med tempoväxlingar för första gången. Fortfarande i skritt. Det viktigaste var att hon följde rörelserna efter mina rörelser med höften. Jag fick hjälpa henne först med små tygeltag. När hon förstod kände jag hur hon växte i självförtroende.

Jag har ridit ut med henne. Vi är nu uppe i 8 gånger uppsuttet och skrittar naturligtvis bara fortfarande. Man måste ha tid och tålamod. Hon stannar ofta och tittar. Speciellt om det är mycket att se på. Det är nackdelen när man är själv och inte har draghjälp av en erfaren häst.

När de nu blir snöfritt kommer jag att tömköra henne mer ut på olika ställen.

Idag ser det ut som om banan visserligen är blöt men isfri. Attriana längtar att komma igång. När jag travat henne på fyrkantspåret känner jag kraften i henne. Den snörika vintern har gjort dem starka. All skritt har också gjort dem starka.

 

Jag har letat hingst till Annabelle. Jag brukar betäcka mina ston som unghästar, det är bra för dem att komma igång. Den som jag ville ha passar inte eftersom det finns en hingst i bådas härstamningar som förekommer i alltför många fjordhästar i Sverige. Jag har hittat en i Danmark som passar och som är fin.

Men nu har jag tänkt till, med hänsyn till Annabelle. Hon var med om så mycket förra året. Långa resor till Österbybruk, Skövde och Solna. Jag avstår att åka iväg och betäcka henne. Hon måste få landa i sig själv. Hon har så väldigt mycket energi. Hon behöver nu utbildas hemma. Förhoppningsvis kommer det att dyka upp någon intressant hingst framöver. Jag har nu satt mig in i aveln på fjordhästar så jag kommer att vara mer förberedd.   


 

Söndagen den 15 april 2018 kl. 11:40

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

Kommentarer

 

 

 
nil

Attriana

 

Kategorier

Allmänt

Arkiv

 2018

 2017

 2016

 2015

 2014

 2013

 2012

 2011

 2010

 2009

Bloggar

Zoomin: Nyheter & feedback

Länkar

Nyligen.se

Flöden

RSS-flödeRSS 2.0

 

.