Skaffa en egen gratis hemsida   

Ladda om sidan/Synkronisera inloggning
Besök en slumpmässig hemsida på Zoomin

En "nagel" i marken

 

Måndag den 9 april 2018 regn några plusgrader

Gårdagens clinic lämnade spår av ilska och besvikelse. En häst som går i GP ska vara smidig och stark. En häst som är stark ska ha stark rygg och bakdel. Det ska också synas i halsens muskler. Styrkan ska gå genom hela hästen. Genom styrka ska hästen från bakbenen genom ryggen  ta kontakt med ryttarens hand. En av de viktigaste sakerna är att hästen rids för hållbarhet, det har också med styrka att göra. En välutbildad häst på rätt sätt blir en hållbar häst.

Gårdagens häst hade ingen av de egenskaperna, tyvärr. Den som skulle visas var inte frisk och kunde inte vara med. Hästen på clinicen hade problem med ryggen. Det blev 20 minuter i väldigt låg form med indragen hals. Nosen var inte många dm från bringan någon gång.

Jag vill inte klaga på ryttaren som är ung och som gör vad hennes tränare undervisar henne i. Men,  det är kända tränare och det gör mig bestört. Att visa upp hästen på en clinic i den formen med många okunniga personer på läktaren gör mig ännu mer bestört.

Varför har dagens dressyr gått så här långt? Det är på hästarnas bekostnad.

Jag är så glad att jag lämnade denna dressyrvärd och har skaffat mig en gedigen kunskap inom den klassiska läran. Men, det gör mig också väldigt ledsen att höra om halta hästar överallt. Sönderridna hästar som går med smärtor. Ryttare som gång på gång misshandlar sina hästar.

Jag ska nog hålla mig hemma på gården och får försöka blunda för omvärlden.

Som tur är känner jag också så många omtänksamma ryttare som rider sina hästar väl. Bättre att tänka på dem.

En fundering, är det tävlingshetsen som tar fram de dåliga personlighetsdragen? När jag själv tävlade väldigt mycket blev jag  lite för krävande mot mina hästar. Jag kände av det men det var svårt att tygla. Det var av den anledningen som jag sålde min bästa tävlingshäst till medryttaren som inte krävde lika mycket av honom. De fick ett bättre liv tillsammans. Man ska kunna tävla men man måste vara ödmjuk för hästen som ska bära oss med bara en “nagel” i marken på varje fot.  


 

 

Måndagen den 9 april 2018 kl. 10:54

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

Kommentarer

 

 

 
nil

Attriana

 

Kategorier

Allmänt

Arkiv

 2018

 2017

 2016

 2015

 2014

 2013

 2012

 2011

 2010

 2009

Bloggar

Zoomin: Nyheter & feedback

Länkar

Nyligen.se

Flöden

RSS-flödeRSS 2.0

 

.