Skaffa en egen gratis hemsida   

Ladda om sidan/Synkronisera inloggning
Besök en slumpmässig hemsida på Zoomin

Träna ett bakben i taget

 

Söndag den 8 april 2018 mulet 9 grader men snö kvar

Idag ska jag åka iväg på en clinic. Det är alltid spännande att se andras filosofier.

Ridbanan är bara skrittbar, det varken bär eller brister på isen. Men ju mer det töar desto bättre kommer det att gå. Längtar till att börja jobba med galoppen igen.

Igår med Attriana tävlade jag. Tävlingsmänniska som man är så kan jag inte låta bli. Jag ville jämföra styrkan i hennes bakben. Så jag red på en volt med tagen bakdel. Jag ville testa hur länge hon orkade gå med respektive bärande bakben.

Hon klarade vänster bakben mycket längre än höger. Det vet jag om, men inte att det var så stor skillnad. Hon var väldigt tydlig med hur det kändes. Hon fick jobba på med höger bakben i etapper. Denna övning ska jag fortsätta med. Facit sitter jag på.

Det är en enkel men givande övning. Det är så mycket som man kan göra i skritt.

Annabelle gick det att trava utan ryttare. Hon var väldigt försiktig. Nu när man själv kan stå på banan utan att halka fick hon jobba på töm. Hon fick öka och minska volten samt jobba med övergångar mellan trav och skritt.

När marken är ojämn eller hal får man absolut inte ta bort balansen genom inspänningar. Såg det på en bild häromdagen på facebook. Blir lite ledsen när jag ser sånt. Det skapar spänningar hos hästen som i sin tur ger hältbekymmer. Mycket onödigt.


 

Söndagen den 8 april 2018 kl. 11:54

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

Kommentarer

 

 

 
nil

Attriana

 

Kategorier

Allmänt

Arkiv

 2018

 2017

 2016

 2015

 2014

 2013

 2012

 2011

 2010

 2009

Bloggar

Zoomin: Nyheter & feedback

Länkar

Nyligen.se

Flöden

RSS-flödeRSS 2.0

 

.