Skaffa en egen gratis hemsida   

Ladda om sidan/Synkronisera inloggning
Besök en slumpmässig hemsida på Zoomin

Kallt=hög energinivå

 

Måndag den 26 februari 2018 sol, snö 9 grader

Träningen av hästarna fortgår som vanligt. De blir bara finare och finare. Tyvärr har intresset för bloggen svalnat i och  med att jag vet att hemsidan kommer att läggas ner. Jag ber om ursäkt för det.

När det är så mycket snö gäller det att arbeta hästarna varsamt i snön. Snön är ganska hård så de får jobba på ordentligt. Samtidigt är det en utmärkt träning. Efter ett tufft träningspass i snön får de vila i två dagar för att muskla sig och läka ev överansträngning.

AnnaBelle får göra ett jobb på ridbanan två dagar i veckan. Attriana tre. Min andra vinteridbana är perfekt alternativ för lättare arbete. Gården är skottad med en stor rundel och en rak del ner till vägen som sluttar lite.

AnneBelle kan jag tömköra i små serpentiner där. Hon accepterar betten nu äntligen. Det har förmodligen varit problem med mjölktänderna. Hon följer fint tömtagen och ser så nöjd ut när hon vet vad som förväntas av henne. Jag varvar med promenader ute på landsvägen.

Attriana rider jag ut med som omväxling. Hon älskar det och jag önskar att jag var lite modigare att jag skulle våga galoppera i snön. Hon reagerar för allt nu som ett litet knäpp från en gren. Hon blir en staty med bankande hjärta stackarn. Jag skrittar bara när jag är ute med henne och det blir också jobbigt i snön. Men, oj! Vilken bra träning det är.

Hon är så stark. Det märks i dressyren på den snöbelagda ridbanan. Trots att det är tungt bär hon sig själv. Jag minns att fjordingarna hade problem med det. Det är en häftig känsla att sitta på henne med all den energi hon har.

Passagen är utmärkt att träna nu. Som igår. Ökningar på spåret som är upptrampat. Samlad trav på kortsidorna och passage på diagonalen.

Energinivån på båda hästarna är lite för hög på grund av kylan. men under kontroll. Hästarnas energinivå är sååå avgörande hur ett träningspass ska avlöpa. Som det är nu får man energin på köpet. Det gäller bara att ha lydiga hästar annars kan det bli farligt om de börjar hitta på bus själva.


 

 

Måndagen den 26 februari 2018 kl. 09:41

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

Kommentarer

 

 

 
nil

Attriana

 

Kategorier

Allmänt

Arkiv

 2018

 2017

 2016

 2015

 2014

 2013

 2012

 2011

 2010

 2009

Bloggar

Zoomin: Nyheter & feedback

Länkar

Nyligen.se

Flöden

RSS-flödeRSS 2.0

 

.