Skaffa en egen gratis hemsida   

Ladda om sidan/Synkronisera inloggning
Besök en slumpmässig hemsida på Zoomin

Byten och byten

 

Måndag den 13 november 2017 sol minus fem grader på morgonen

 

Igår fick hästarna rasta av sig ordentligt på ridbanan innan den harvades inför kylan. De var lösa med svag inspänning.

Båda körde helt rena byten? Vet inte varför. Attriana började. Hon galopperade i en åtta och bytte rent några gånger. Därefter blev det sken och skrik tills hon inte orkade längre.

Totalt genomsvettig fick hon vila tills pulsen gick ner. Därefter fick hon jobba med lite övergångar mellan trav och galopp.

Det är en märklig häst. Från maklig skitt innan ute på vägen till en fullkomlig explosion. När hon hade exploderat klart var hon som vanlig igen. Detta är en dressyrhäst som aveln har tillverkat.

Nu var det inte att hon fick mjölksyra som jag gissat tidigare vid löshoppning. Jag kan inte förstå att byten ska göra henne fullkomligt tokig?

Den lilla gula var lite mer, på, när vi tog promenaden. Nyfiken och glad som hon alltid är. Så, började även hon sen busa runt på banan.

Hon körde också åttvarianten. Hon bytte flera gånger helt rent. Jag häpnade! Jag visste inte hur mycket jag skulle visa att jag uppskattade henne. Hon verkar ha så lätt för det. Kanske ska jag applådera nästa gång?

Svårigheten blir att behålla det och inte krångla till det sen när man rider. Jag kommer att stå i lätt sits och börja byta på åttvolten som hon redan nu anammat som en bra övning.

Hon var helt oberörd av bytena, hade samma rytm hela tiden. Oerhört spännande! Det så så lätt ut.

Jag tycker fortfarande att det är lite läskigt att byta med Attriana uppsutten. Som jag gör nu tar jag det från väldigt samlad galopp och gör bara ett byte. Efter det får hon skritta tills hon lugnat ner sig.

Hade man pressat henne och bara kört på så skulle det för alltid finnas med spänning i hennes byten.

Det är så lätt att sy in ett fel i nya rörelser. Det är därför jag gärna lär in tekniken redan på unga hästar i skritt och utan att det ska vara perfekt från början. Det ska vara lekfullt och opretentiöst.

Men Attriana har jag alltid varit väldigt försiktig. En sak jag misslyckats med är just byten. Men har inte gett upp än. Ibland blir det ju riktigt bra med det är en bit kvar till byten i varje eller vartannat. Eftersom jag inte tävlar längre så spelar det ingen roll.


 

 

Måndagen den 13 november 2017 kl. 09:38

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

Kommentarer

 

 

 
nil

Attriana

 

Kategorier

Allmänt

Arkiv

 2018

 2017

 2016

 2015

 2014

 2013

 2012

 2011

 2010

 2009

Bloggar

Zoomin: Nyheter & feedback

Länkar

Nyligen.se

Flöden

RSS-flödeRSS 2.0

 

.