Skaffa en egen gratis hemsida   

Ladda om sidan/Synkronisera inloggning
Besök en slumpmässig hemsida på Zoomin

Bästa sättet att fästa ett bandage

 Tisdag den 1 september mulet 18 grader

Nu går vi mot hösten i och med att september infinner sig i almanackan. Det brukar bli den bästa tiden för hästaktiviteter. 

Finaste Älsa åkte hem idag med sin matte. Vi saknar henne, hon är en helt underbar häst. AnnaBelle och Älsa har varit så nära kompisar och under hela sommaren. Jag har aldrig någonsin sett några hästar som varit så fina kompisar. 

Älsa fick åka hem lite tidigare än beräknat då hon häromdagen fick ett klisår under magen som flugorna bättrade på och det blev bara större och större. 

Vi har haft veterinär här som gjort rent såret bättre än vad vi hade lyckats göra. Han bannade oss för att ha haft salva på såret. Det visste vi om men vad gör man om flugorna är som tokiga och käkar mer sår. Vet lade en självhäftande linda runt hela hästen. Älsa vill inte ha bandaget på sig. I vår hage är det en del skog så hon gnuggar av sig bandaget mot buskar och träd. I hennes hemma hage finns inga träd så det var bättre att hon fick komma hem. 

Jag har fått många förslag om hur man kan fästa ett bandage. Ett tips är att sätta på en duk av linne och fästa den med textil lim. Det låter som ett bra förslag eftersom man då även kan spruta in vatten och tvätta det utan att ta bort duken. 

AnnaBelle fick nu komma in till Attrianas hage. Det blev lite spring men fungerar bra. AnnaBelle har lite för mycket respekt för Attriana så de kan förmodligen inte samsas om samma plats i en utebox. Få se hur jag löser det? Båda hästarna är ju förtjusta i att stå och sova i stall på dagen.

Men båda hästarna har uppfört sig bra trots att de gnäggat lite efter Älsa. Ett bra ridpass med lösgörande övningar för A och en skogspromenad för AB.

 

Tisdagen den 1 september 2015 kl. 17:46

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

Kommentarer

 

 

 
nil

Attriana

 

Kategorier

Allmänt

Arkiv

 2018

 2017

 2016

 2015

 2014

 2013

 2012

 2011

 2010

 2009

Bloggar

Zoomin: Nyheter & feedback

Länkar

Nyligen.se

Flöden

RSS-flödeRSS 2.0

 

.