Skaffa en egen gratis hemsida   

Ladda om sidan/Synkronisera inloggning
Besök en slumpmässig hemsida på Zoomin

Fundering över head shaking syndrom?

 Onsdag den 21 augusti 2013 sol 20 grader

 

Har nu tagit ledigt i två dagar för stugvistelse och vila. Det känns som om energin runnit ur. Kan bero på ett jobbigt år förra året eller kan det vara åldern? Blir ju 65 år nästa månad. Köpte min första häst 1972 och sen dess har jag ridit mellan en och tre hästar i stort sett varje dag. Kanske inte så konstigt att jag behöver vila.

 

I morgon får jag reda på hur min behandling mot benskörheten har gått. Nu har jag inte brutit något ben på länge så jag ser med förhoppning fram mot ett gott resultat. Kanske jag kommer våga ta i lite mer?

 

Rider KM på lördag och här sitter jag i stugan? Känner inte igen mig själv måste jag säga. Det kan vara ett positivt tecken till att jag borde sälja Attriana och satsa på att skriva vidare på min bok för att förmedla all kunskap jag fått genom åren i stället?

 

Arbetet med ATTRIANA den senaste tiden är galopparbetet och bytena. Galoppen har blivit betydligt bättre. Jag kan nu reglera stegen bättre och våra försök till byten blir mjuka och fina. Hon stressar inte och det tycker jag är det viktigaste. Stressen kommer dock smygande efter ett tag och då bryter jag. Precis som i allt annat kommer stressen efter ett tag men jag töjer hela tiden på gränserna.

 

Hon har ändrat strategi. I hoppningen börjar hon skena, vid arbete på töm kan hon kasta sig på marken och tidigare i dressyren har hon tvärstannat. Nu har hon börjat skaka på huvudet, rolig är hon den lilla hästen. Vet inte riktigt än hur jag ska hantera det? Förmodligen är det klokt att bara göra några byten varje dag?

 

Mina funderingar går återigen till head shaking syndromet? Kommer det av stress? Mins min väns häst som slutade med skakningarna när de bytte bostadsort till ett lugnare ställe och nu när jag ser vad som händer och hur jag kan få stopp på det. Det märkliga är att detta fenomen hörde man aldrig talas om tidigare. Nu vet jag fler hästar som råkat ut för det? Hoppas på vidare forskning i beteendet!  

 

 

 

 

Onsdagen den 21 augusti 2013 kl. 08:57

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

Kommentarer

 

 

 
nil

Attriana

 

Kategorier

Allmänt

Arkiv

 2018

 2017

 2016

 2015

 2014

 2013

 2012

 2011

 2010

 2009

Bloggar

Zoomin: Nyheter & feedback

Länkar

Nyligen.se

Flöden

RSS-flödeRSS 2.0

 

.