Skaffa en egen gratis hemsida   

Ladda om sidan/Synkronisera inloggning
Besök en slumpmässig hemsida på Zoomin

Hon tappar ett bakben!

 Idag var det riktigt härligt svalt på morgonen och jag kunde genomföra en ordentlig uppvärmning i skritt med hästarna utan att bli attackerad av insekterna. Började med ATTRIANA och kände att jag ville koncentrera mig på galoppfattningarna från skritt. Red först på den stora åttvolten och gjorde övergångar mellan trav och galopp. Det flöt på och det blev nästan galoppombyten av det. Sen hade jag en tanke att rida öppna i trav på långsidorna och fatta galopp på kortsidan i en volt. Men jag var rädd för att det skulle misslyckas. Jag gjorde det lätt för henne i stället. Red på stora mittvolten och gjorde många fattningar. Red bara några steg i skritt och fattade galopp. Började i höger varv som hon har lättast för. I vänster varv koncentrerade jag mig på att hon spårade innan jag fattade galopp. Hon gjorde fina fattningar och vi var nöjda båda två. Red många fattningar för att riktigt nöta in galoppfattningarna. Jag vill få bort att hon tänker innan hon fattar galopp. Det ska ske direkt när jag tar en förhållning på yttertygeln och höjer min inre höft.

Hovslagaren har varit här idag och nu ska hon få vila några dagar. Ett par gånger den senaste tiden har det hänt att hon “tappat” ett bakben när jag jobbat med samlande rörelser. Det har kommit efter lägret och beror på överansträngning Det kallas remonthälta och har inte inträffat på flera år. Vad som händer är att musklerna blir trötta. Det påverkar benhinnorna där musklerna sitter fästade. Många muskler i bäckenpartiet blir påverkade av styrketräning. Vila eller lite lätt arbete några dagar så går det över.

MARION red jag med stångbett idag. Magvärken har kommit tillbaka (tillfälligtvis hoppas jag) och jag var lite trött när jag red henne. Hon arbetade på nästan helt självständigt. Hon svarade förvånansvärt snabbt på alla hjälper. Red henne mycket i galopp. Gjorde öppna på långsidorna innanför spåret och sluta på diagonalen med ett byte på slutet av den. Gick sen in på mittvolten och gjorde galoppfattningar från bakdelsvändningar. När det fungerade gjorde jag sen bakdelsvändningarna i galopp med ett byte strax efter. Hon var såå duktig! Något som jag tänkte på och noterade var, så viktigt det är att inte rida samlande rörelser med bromsen i utan låta rörelsen i hästen få arbeta utan påverkan så man känner en genomsläpplighet i rörelsen. När jag avslutade i den låga formen i trav hade hon schvung i stegen men låg inte på. Tänk när jag kan rida dessa övningar med Attriana. Men det tar tid att stärka en häst och det är så viktigt att låta det få ta den tiden. Man måste ha tålamod!

 

Lördagen den 31 juli 2010 kl. 22:05

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [1] Kommentera detta inlägg

 

Kommentarer

Camilla- Vinn benlindor från Schockemöhle 
2010-07-31 22:18
Måste bara säga att du verkar så himla duktig! Ser superfint ut på dina kort

 

 

 
nil

Attriana

 

Kategorier

Allmänt

Arkiv

 2018

 2017

 2016

 2015

 2014

 2013

 2012

 2011

 2010

 2009

Bloggar

Zoomin: Nyheter & feedback

Länkar

Nyligen.se

Flöden

RSS-flödeRSS 2.0

 

.